Beleef Rotterdam

  • Image
  • Image

Genoeg te doen in Rotterdam en omgeving!

Letterlijk om de hoek bevindt u zich in het winkelgebied De Vuurplaat met tal van winkels die voorzien in de dagelijkse behoeften.
Op 100 meter afstand ligt de Entrepothaven van Rotterdam. De van oorsprong overslaghaven is nu in gebruik als jachthaven. Het Entrepotgebouw is prachtig gerestaureerd en huisvest tal van restaurants en winkels. Tegenover het Entrepotgebouw vindt u het havenkantoor van de Rotterdamse jachthaven City Marina.

Op loopafstand is het Nieuwe Luxortheater, met daarachter de Wilhelminapier, een centrum van cultuur, architectuur, horeca, winkels, enz. Hier is het genieten van de prachtige skyline van Rotterdam. Of wat dacht u van een tochtje met de watertaxi ? Voor het Nieuwe Luxor zijn het Metrostation en de tramhalte, die ervoor zorgen dat u naar iedere plek in Rotterdam vervoerd wordt. Wilt u meerdere adressen bezoeken, koop dan op het station een dagkaart.

Richting het Feyenoord-stadion, circa 15 minuten lopen of de tram, vindt u Pathé bioscoop De Kuip. Ook hier meerdere voordelige restaurants. Naast het Feyenoord-stadion staat het vernieuwde Topsportcentrum Rotterdam, waarin evenementen worden georganiseerd van alle denkbare zaalsporten.

Elke woensdag en zaterdag is er markt op het Afrikaanderplein. De Afrikaanderbuurt is een multiculturele buurt, dat is ook te zien aan het assortiment op deze markt.
Tegenover het Afrikaanderplein kun je het schiereiland Katendrecht op, vroeger wereldberoemd bij de zeelieden die daar de dames regelmatig bezochten, nu een wijk in ontwikkeling. Hier kunt u een bezoek brengen aan het ss De Rotterdam, ooit het vlaggeschip van de Holland Amerika lijn, nu geheel in oorspronkelijke stijl gerenoveerd en in gebruik als hotel, restaurant, congrescentrum, uitgaanscentrum; zeker een bezoek waard.

Net over de Erasmusbrug - daar moet u trouwens echt een keer overheen gelopen hebben – vindt u de opstapplaats van de Spido die verschillende rondvaartmogelijkheden aanbiedt. Na 100 meter ook hier een grote markt, Centrum Markt, die op dinsdag en zaterdag gehouden wordt. Bij de markt vindt u de grote Centrale Bibliotheek, te herkennen aan de gele buizen aan de buitenzijde. Daarnaast staan de Kubuswoningen met daaronder de Oude Haven, een complex van woningen met restaurants, rondom de Oude Haven, compleet met historische scheepswerf in het centrum van de stad.

Verder: de metro brengt u in 5 minuten naar het Ahoy-complex, het Centraal Station, het centrum van Rotterdam met alle winkels op de Coolsingel, Lijnbaan en Oude Binnenweg.
Vergeet niet de Euromast, Diergaarde Blijdorp.

Rotterdam werkstad­?
Jazeker, maar ook architectuurstad, jongerenstad, de stad waar je alles kunt beleven en waar veel is te zien. Eigenlijk vergeten we nog een heleboel. Bezoek daarom de webpagina http://www.rotterdam.info/

Wat dacht u van een bezoek aan Miniworld Rotterdam? Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van 535 m2 miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die je fantasie prikkelen. Er is een complete wereld te ontdekken en te beleven! Is uw interesse gewekt? Dan kunnen wij u namens de website Uitmetkorting.nl een hoge korting aanbieden. Deze korting houdt in dat ouderen voor dezelfde prijs (€ 7,20) als de kinderen Miniworld Rotterdam kunnen bezoeken. Om deze korting te verzilveren ga naar Miniworld Rotterdam. Uitmetkorting.nl heeft als doel mensen geld te laten besparen op een dagje uit, vakantie of online aankoop. Op deze website vindt u nog veel meer kortingsmogelijkheden.