Voorbereiding van het huwelijk/relatie

Veel jonge mensen, maar ook mensen die al een huwelijk of relatie achter de rug hebben, vragen zich af: Wat houdt het nu in om een relatie aan te gaan voor het leven, want dat is altijd de intentie, je wilt samen oud worden.

Vreemd eigenlijk dat als je een bv een huis koopt, dat alles in het werk wordt gesteld om teleurstellingen te voorkomen. Er komt een makelaar aan te pas, er worden duidelijke afspraken gemaakt en een koopovereenkomst opgesteld zodat voor beide partijen duidelijk en helder is wat er van hen verwacht wordt en hun rechten en plichten zijn.

Als je een relatie voor het leven aangaat wordt er vaak nauwelijks over nagedacht wat je kunt of mag verwachten, hoe je jouw aandeel eruit wil laten zien, hoe je bijvoorbeeld verantwoording wilt nemen, wat jouw “rechten en plichten” zijn, enz., enz.

Een relationele grondwet zou bv heel veel kunnen betekenen voor waar je elkaar op aan kunt spreken als het soms wat stroef loopt in de relatie/het huwelijk. Ik denk dat het heel zinvol is om samen na te denken over een aantal onderwerpen zoals autonomie, verantwoordelijkheid, vrijheid, respect, enz. Hoe willen jullie dit soort onderwerpen gestalte geven in jullie huwelijk/relatie?

Daarnaast is het ook geweldig leuk om samen te brainstormen hoe jullie samen jullie relatie in grote lijnen eruit wil laten zien. Dat is toch gaaf…..?

Ik wil iedereen uitdagen om samen daar een aantal uren, dagen, een  weekend of midweek aan te besteden.

Ik verzeker jullie dat je daar heel veel aan zult hebben voordat je samen de grote stap maakt om in het huwelijksbootje te stappen en te gaan voor een levenslange unieke relatie en…..

Wat leuk is dat om dat te doen in een echte boot!!

Bel gerust: 06 511 818 99
of mail naar: jpvanwetten@gmail.com


Werken aan je relatie en werken aan jezelf is werken aan de kwaliteit van je leven!